Îți dorești să achizițonezi o imprimantă color   pentru acasă, dar din păcate nu știi prea multe despre cum să alegi acest echipament. De aceea, am decis să îți venim în ajutor cu câteva informații despre cum să alegi cea mai bună imprimantă, astfel încât să ai parte de cel mai bun raport preț-calitate.

Formatul de tipărire

În primul rând, gândește-te ce vei printa cu ajutorul ei. De aceea, formatul de tipărire intră pe lista de cerințe pe care trebuie să o bifezi. De regulă, dimensiunile cele mai întâlnite sunt A5, A3 și A4. Cu toate acestea, multe dintre echipamentele de acest gen sunt prevăzute și cu tăvi de alimentare care acceptă și dimensiuni mai mici ale hârtiei.

Viteza de printare

Această caracteristică se măsoară prin PPM, adică pages per minute. Altfel spus, câte pagini poate printa pe minut. Aici, tu știi mai bine la ce o vei folosi, așa că depinde de tine ce echipament alegi.

Alb negru sau color?

Dacă vrei ceva de calitate, atunci cu siguranță o imprimantă care folosește cartușe separate pentru imprimarea color reprezintă o alegere bună. În cazul în care nu ai nevoie de această opțiune, o imprimantă cu laser este ceea ce ai nevoie, deoarece ai parte de o calitate la superlativ.

Capacitatea cartușului

Cu cât capacitatea acesteia este mai mare, cu atât vei putea printa mai multe pagini.

Volumul de tipărire

Atunci când ai nevoie de printarea a numeroase documente în mod regulat, este important să vezi și care este volumul de tipărire. Discută cu personalul de la magazinul de unde vrei să cumperi imprimanta despre această situație și vezi care este și recomandarea lor în acest caz.

Mod de conectare

Chiar dacă este vorba despre o imprimantă pe care o vei folosi în special acasă, una multifuncțională poate reprezenta o alegere bună, chiar dacă este ceva mai scumpă decât una clasică.

Imprimare pe ambele părți

Dacă folosești imprimanta pentru a lucra de acasă, iar volumul de documente este unul ridicat, atunci ia în calcul și achiziționarea unui model care permite printarea pe ambele părți în mod automat. Avantajele imprimantelor care au această funcție sunt lesne de intuit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here