Semineele sunt cunoscute inca de pe vremea strabunicilor nostri, si si-au pastrat sensul si popularitatea inca de pe atunci. Semineele au aparut in lume pentru a indeplini scopul de a incalzi o casa, o incapere sau un spatiu gol. Cum anii au trecut, tot mai multe tendinte au inceput sa apara pe piata, iar semineele au inceput sa ia tot mai multe forme si sa aiba tot mai multe intrebuintari. Desi idea de semineu inca se invarte in jurul conceptului de caldura, modul in care ele sunt realizate si scopurile in care sunt folosite au ajuns sa fie tot mai variate.

Un semineu exterior, la fel ca orice alt tip de semineu, prezinta o sursa de caldura, insa scopul in care este folosit nu este numai acela de a ne incalzi. Exista mai multe tipuri de seminee exterioare, insa noi ne vom opri asupra a trei modele care noua ni s-au parut cele mai de interes.

 

Gratarul

Desi poate fi greu de crezut, gratarul de curte, cel construit din caramizi, in stilul semineelor rustice, este inclus in categoria semineelor sub numele de semineu exterior. Ca orice semineu, acesta are o sursa de caldura, dar spre deosebire de semineul clasic, gratarul nu va fi folosit pentru a incalzi o incapere, ci pentru a gati.

Semineele din aceasta categorie poti fi realizata sub o multitudine de forme, in functie de dorintele clientului si de spatiul de care acesta dispune. Un semineu exterior poate fi realizat rustic sau modern, in cea de-a doua variant clientii optand si pentru extensii ale gratarului, cum ar fi mesele de lucru si spatiile pentru depozitarea alimentelor.

 

Semineul clasic adaptat unui mediu exterior

Desi semineele in general incalzesc incaperi interioare, ele pot fi adaptate si mediului exterior astfel incat sa radieze caldura intr-un anumit perimetru. In general ele sunt folosite pentru terasele exterioare sau pentru extensii ale casei care nu sunt inchise in totalitate. In acest mod, cu ajutorul unui semineu exterior ne putem bucura de timp petrecut in curtea casei chiar si in sezoanele reci.

 

Incalzitor de terasa

Fratele semineului clasic adaptat exteriorului este nimeni altul decat incalzitorul de terasa. In general acestea se gasesc pe terasele restaurantelor sau in spatiile de fumat. Cu siguranta le-ati vazut cand mergeati iarna la petreceri sau in perioada in care inca sunt deschise terasele restaurantelor in timpul sezoanelor reci.

Desi exista de multa vreme, anul acesta au primit un plus de atentie. Inchiderea restaurantelor din cauza pandemiei i-a indemnat pe patroni sa tina terasele deschise mai mult decat perioada cu care erau obisnuiti. Astfel pentru a oferi un plus de confort clientilor, terasele au fost adaptate vremii si la colturi au aparut aceste incalzitoare.

 

Semineele exterioare pot fi gasite in oferta seminee-expert.ro

Daca sunteti in cautarea unuia din produsele prezentate, va recomandam Seminee-Expert. Echipa lor este formata din personal specializat in crearea unor produse de top si iti garanteaza ca vei primi seminee de cea mai buna calitate.

Asa ca, nu mai sta pe ganduri si intra pe seminee-expert.ro si in curand vei putea petrece si mai mult timp in aer liber.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here