Parinti de pretutindeni au experimentat cel putin o data agitatia copilului lor inainte de culcare, cand nu vrea sa doarma si cere orice numai sa prelungeasca macar putin ora de somn. Copiii par sa aiba un milion de scuze pentru a nu merge la culcare la momentul potrivit. Din fericire, exista o metoda sigura de a calma copilul inainte de somn – cititul unei povesti de noapte buna. Aceasta este o modalitate minunata de a pregati copilul de culcare si de a crea un ritual de somn.

Dupa ce ai citit copilului o poveste de noapte buna, acesta se va relaxa si va deveni calm si somnoros, fara a fi nevoie sa te “lupti” cu el pentru a-l culca. Este, de asemenea, o idee buna sa-ti incurajezi copilul sa iubeasca si el cititul. Cand cititul va face parte din rutina voastra de seara, s-ar putea sa constati ca, intr-o zi, va incepe sa citeasca de unul singur si ca, mai mult decat atat – ii va placea!

Avantajele lecturii de seara sunt evidente:

  1. Crearea legaturii intre parinte si copil

Timpul petrecut in compania unei povesti frumoase inainte de culcare poate reprezenta momente pretioase de calm pe care le impartasiti doar voi doi. Cu programul aglomerat din ziua de azi, poate fi adesea dificil sa gasesti timp doar pentru voi doi, astfel incat o carte de povesti de noapte buna pentru copii te va face sa te simti confortabil  si te poate ajuta sa te conectezi cu micutul tau la sfarsitul fiecarei zile. Aceasta perioada de calm poate fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a va detensiona, atat pentru tine, cat si pentru copilul tau. Daca oricare dintre voi a avut o zi deosebit de incarcata sau chiar dificila, cateva momente linistite pot face minuni, asa ca niciunul dintre voi nu va merge la somn cu mintea agitata.

  1. Imbunatatirea creativitatii 

Cititul ii ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile de imaginatie. Calatoria lor in lumi minunate, magice, introducerea de noi personaje si urmarirea unui complot ii pot ajuta sa isi creeze propriile lumi. Limbajul descriptiv care este adesea folosit in cartile pentru copii poate face ca acest lucru sa fie mult mai usor pentru ei. Este, de asemenea, o idee minunata sa vorbesti despre ceea ce ati citit impreuna si sa ii faci pe copiii tai sa descrie modul in care vad ei povestea.

  1. Dezvoltarea inteligentei 

Pe langa toate celelalte avantaje pe care le are cititul la culcare, acesta poate ajuta, de asemenea, la dezvoltarea inteligentei copilului. Studiile au aratat ca lectura inainte de somn poate contribui la dezvoltarea abilitatilor logice, precum si la incurajarea dezvoltarii limbajului, mai ales cand, in calitate de cititor, adaugi emfaza si emotie cuvintelor.

Citeste alaturi de copilul tau in fiecare seara si culege roadele acestei ocupatii importante astazi si in fiecare zi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here