Gustul și aroma cafelei sunt rezultatul multor factori – solul, clima, înălțimea la care crește, metoda de prelucrare după culegere, gradul și rata de ardere și mulți, mulți alții. Cafelele originare dintr-o țară, dar cultivate pe două plantații diferite pot fi foarte diferite. Cafelele din aceeași plantație sunt procesate umed (boabele sunt uscată) și uscat (boabele se usucă în interiorul fructului, care este îndepărtată ulterior), de asemenea, va avea un gust complet diferit – acestea din urmă, ușor simplificând, dau „mai grele” și gust mai puțin acru.

Gustul cafelei este rezultatul interacțiunii fascinante a acizilor, bazelor, enzimelor, uleiurilor și a altor compuși chimici. Toate acestea cad asupra limbajului care transmite aceste impresii creierului – acesta este secretul plăcerii de dimineață sau după-amiază (și, de preferință, așa). Desigur, merită să încerci diferite cafele (proaspăt prăjite!) Pentru a descoperi cele care au cel mai bun gust. Cum să înveți să guști cafea? Desigur, poți urma un curs, dar nu este deloc necesar. Doar ai încredere în tine.

Aromele fermecate în bob

Cafeaua cu aromă și gust de fructe nu are nimic de-a face cu produsele la care se adaugă arome în timpul fabricării. Cafelele oferite în magazinul Bf drinks își dobândesc calitățile într-un mod natural. Acest lucru se datorează selecției și tehnicii adecvate de prăjire a boabelor. Cafeaua este o băutură extrem de complexă din punct de vedere chimic.

Au fost identificați peste o mie de compuși care îi afectează gustul și aroma. Variabile cheie, cum ar fi varietatea, condițiile de mediu și climatice, metoda de cultivare a plantelor, metoda de recoltare, tehnologia de prelucrare a fructelor și în cele din urmă prăjirea boabelor, joacă, de asemenea, un rol imens în determinarea gustului cafelei cu fructe.

Ce determină caracteristicile cafelei?

Acizii organici sunt factorul care influențează gustul și aroma cafelei. Acestea adaugă caracter și suflet acestei băuturi. Permutările nesfârșite sub formă de acid citric, malic sau tartric sunt responsabile pentru caracteristicile cafelei cu fructe. Notele citrice se pot manifesta în moduri diferite. Unele cafele au un gust și o aciditate distincte de lămâie sau lime, în timp ce altele amintesc de mandarină sau grapefruit. Aromele de mere variază de la tarta dulce la cea uscată. Aroma suculentă a fructelor precum caisele, prunele, cireșele și piersicile sunt unele dintre cele mai apreciate note pe care le poate avea cafeaua cu gust și aromă de fructe.

Procesul de prăjire este de o importanță capitală

Cafeaua cu gust și aromă de fructe este creată datorită așa-numitei prăjiri a boabelor. Primul pas al acestui proces presupune uscarea bobului verde. Când începe să devină galben și apoi să devină maro, zaharoza se caramelizează, eliberând dioxid de carbon, provocând spargerea bobului. Acesta este momentul în care procesul de prăjire a atins lungimea minimă necesară pentru a produce cafea de bună calitate. Trigonelina este descompusă în această fază. Provoacă amărăciune, dar acizii organici responsabili de caracteristicile cafelei cu fructe rămân intacte. Acesta este cel mai bun moment pentru a opri prăjirea, astfel încât să atingă cea mai vie notă fructată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here