Când vine vorba de uniformele medicale unele clinici și spitale merg pe o culoare de uniformă care să fie reprezentativă pentru imaginea lor, altele nu se rezumă la o singură culoare. Motivul principal pentru care spitalele, clinicile de asistență medicală, cabinetele medicilor, cabinetele stomatologice și alte instituții de sănătate aleg culori specifice de costume este de a pune în aplicare un cod vestimentar. Codurile vestimentare ale uniformelor elimină nevoia angajaților de a-și da seama ce este și ce nu este o ținută de lucru adecvată.

În plus, dintr-o perspectivă a pacientului, este mai ușor pentru acesta să vadă diferența dintre medici, asistente medicale, asistenți medicali și personal administrativ atunci când sunt codificate în culori specifice pentru un costum medical de toamnă, ținând cont că imediat intrăm în acest anotimp. De exemplu, în practicile cu mai mulți medici, unde există mai mulți profesioniști din domeniul sănătății și care împărtășesc aceleași săli de examinare, zona de primire și așa mai departe, pacienții pot avea dificultăți în a face diferența dintre membrii personalului atunci când li se permite să poarte orice culoare de costum medical.

Variante de culori pentru costumele medicale

Nu există criterii specifice pentru alegerea culorilor de costum medical de toamnă din care să  alegi pentru practica medicală. Se reduce într-adevăr la propriile preferințe personale. Poți alege orice culori ca parte a codului vestimentar, cum ar fi:

  • costum albastru deschis sau verde deschis pentru medici.
  • costume grena pentru asistente.
  • costum albastru închis pentru asistenți medicali.
  • costume imprimate pentru personalul administrativ.

Costumele medicale reflectă imaginea spitalului

Când selectezi culorile de costum pentru practică, nu uita că alegerea ta de ținute contează. S-ar putea să fii surprins să afli că pacienții au o valoare ridicată în modul în care sunt îmbrăcați profesioniștii din domeniul sănătății. Se așteaptă ca medicii, asistenții medicali, asistenții medicali și membrii personalului administrativ să aibă un aspect consecvent, curat și cu aspect profesional.

Dacă te gândești la asta, alegerea ta de ținute de îmbrăcăminte poate da impresia dacă alegi să te îmbraci cum vrei sau într-o manieră care să reflecte ceea ce preferă pacienții tăi. De exemplu, dacă te prezinți în ținute de golf, chiar dacă este un aspect profesionist în afaceri, pacienții tăi ar putea deduce că ești mai interesat de a merge la golf decât de a avea grijă de nevoile lor.

Codurile de culori sunt importante

În practicile mai mici, aceasta nu este o problemă la fel de mare, deoarece, în mod normal, pacienții au un singur medic de îngrijire primară și o asistentă medicală sau asistent medical pe care îi văd în mod normal. Cu toate acestea, costumele medicale cu coduri de culoare sunt încă benefice, deoarece te ajută la stabilirea unui standard de coduri vestimentare, care este mai ușor pentru angajați să le respecte și să le urmeze.

Ca să nu mai vorbim de faptul că pot ajuta angajații să economisească bani pe îmbrăcăminte. Nu vor trebui să-și facă griji să-și strice hainele dacă lichidele sau sângele ajung pe costum. În schimb, se pot transforma în costume curate înainte de a vedea următorul pacient.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here