Indiferent ca locuiesti la bloc sau la casa, important este sa stii ca subsolul pe care il detii este un loc practic, care iti ofera spatiu de depozitare. In acest loc poti depozita atat mancare de tipul conservelor sau muraturilor, cat si unelte sau cauciucuri.

Din acest motiv este ideal sa protejezi cat poti mai bine acest spatiu, si sa-l feresti de infiltratiile de apa. Afla din randurile de mai jos ce presupune procesul de hidroizolatii subsoluri.

Hidroizolatii subsoluri – ce trebuie sa cunosti

Hidroizolatia este extrem de importanta atunci cand vine vorba de casa ta. Aceasta iti protejeaza subsolul, peretii si acoperisul de infiltratiile de apa. In felul acesta vei scapa de grija aparitiei igrasiei sau mucegaiului, iar structura cladirii nu va fi afectata. Poti alege sa hidroizolezi casa, chiar si in situatia in care aceasta este deja construita. Procesul poate fi un pic mai dificil, insa in timp vei simti efectele pozitive ale hidroizolatiei.

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand hidroizolezi un subsol

Hidroizolarea este un proces complex care necesita din partea ta o atentie sporita. Pentru siguranta lucrarii si ca sa nu fii nevoit sa faci reparatii ulterior hidroizolarii, este indicat sa apelezi la serviciile oferite de o companie de profil. Aceasta iti ofera garantia lucrarii si executa intreg procesul de hidroizolare intr-o perioada scurta de timp. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a beneficia de o lucrare de calitate:

  • in primul rand, subsolul tau trebuie sa fie uscat. In cazul in care descoperi apa, este necesar sa o evacuezi. Poti opta sa faci acest lucru cu ajutorul unei pompe. Asigura-te ca subsolul este complet uscat atunci cand aplici materialele hidroizolante;
  • ventileaza cat mai bine subsolul;
  • asigura-te ca vei curata suprafata care urmeaza sa o hidroizolezi cat mai bine, astfel incat sa elimini orice impuritati;
  • niveleaza peretii si imbinarile cu materialele de protectie;
  • aplica hidroizolatia.

 

Tipuri de hidroizolatii

Asigura-te ca achizitionezi cele mai bune materiale. In cazul in care calitatea acestora este mai slaba, hidroizolatia aplicata nu va fi rezistenta pe termen lung, iar subsolul si casa ta vor avea de suferit. Exista posibilitatea sa apara apa si odata cu ea, mucegai si alte microorganisme daunatoare sanatatii. In cazul in care nu stii exact ce materiale sunt potrivite, discuta cu reprezentantii firmei de profil. In principiu, cele mai importante materiale sunt:

  • membrane bituminoase – pentru aplicarea acestei hidroizolatii este necesar sa sapi un sant in jurul casei. Principalul materialul din compozitia acestor membrane este bitum-ul. Ca si proprietati, indicat este sa cunosti ca are un grad mare de rezistenta si o elasticitate ridicata;
  • membrane bentonitice – sunt printre cele mai utilizate materiale hidroizolante, deoarece iti ofera posibilitatea de a le utiliza chiar si pe suprafete umede. Odata ce ai aplicat aceste membrane, trebuie sa le acoperi cu un strat de beton;
  • membrane PVC – aceste materiale au in compozitie PVC-ul si elimina riscul aparitiei mucegaiului;
  • hidroizolatii lichide – este indicat sa le utilizezi in locurile greu accesibile. Le poti aplica usor si vei descoperi ca au o structura flexibila, insa rezistenta.

 

Hidroizolatia unui subsol este un proces complex, care implica utilizarea unor materiale de calitate. In acest fel esti asigurat ca structura casei tale nu este afectata de infiltratiile de apa sau de intemperii, iar peretii nu vor dezvolta mucegai sau igrasie. Indiferent ca doresti sa hidroizolezi o casa deja construita sau esti in curs de constructie, alege aceasta varianta de protectie care iti ofera numeroase beneficii.

Acceseaza site-ul hidroizolatii-terase.ro si discuta cu o echipa profesionista despre tot ce implica acest proces. Afla, astfel, ce hidroizolatii sunt potrivite pentru casa ta.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here