Existenta parazitilor nu este un subiect ce trebuie evitat de catre stapanii de animale. Acestia se gasesc la toate colturile si accepta orice tip de gazda. Primaverile si verile sunt sezoanele cele mai ingrijoratoare din acest punct de vedere, iar noi, ca stapani, trebuie sa ne asiguram ca luam masurile necesare pentru a ne feri animalele de paraziti.

Pentru acest lucru vom fi nevoiti sa facem o vizita la veterinar sau sa ne folosim de sfaturile din anii trecuti ale acestuia. Exista diverse solutii antiparazitare, iar unele dintre ele pot fi folosite fara a fi nevoie de interventia unui medic. Cu toate acestea, trebuie sa avem grija la alegerea solutiilor si sa ne sfatuim cu farmacistul in momentul achizitiei. Fiecare astfel de solutie are anumite indicatii si nu poate fi folosita la toate animalele, ele fiind diferite in functie de specie si de marimea animalului.

Puricii si capusele

Cu totii stim ca cei mai intalniti paraziti sunt puricii si capusele. Acestia se intalnesc peste tot, in special in sezoanele mai calduroase si pot fi luati fara sa ne dam seama. Purici pot sari foarte mult si se ascund foarte bine in blana animalelor. De asemenea, ei se si inmultesc foarte rapid, lucru care face ca animalele noastre sa treaca printr-un real disconfort daca nu reusim sa scapam de ei rapid. De asemenea, desi puricii nu stau pe oameni, unii dintre acestia pot sa ajunga pe hainele noastre in urma interactiunii cu animalele de afara, lucru care ne face pe noi cei care am transmis parazitul animalului nostru.

Cand vine vorba de capuse insa, atat noi, cat si animalele suntm la fel de afectati. Acestea sunt, in general, luate din iarba, motiv pentru care de cele mai multe ori animalele care stau doar in casa sunt ferite de acest pericol. Existenta unei capuse pe pielea animalului nostru este mult mai periculoasa decat situatiile asemanatoare cu purici, iar din acest motiv este important sa folosim solutii antiparazitare si preventiv, nu doar atunci cand apar probleme.

Cum scapam de acesti paraziti?

Daca animalul nostru deja se lupta cu puricii sau capusele, este important sa ascultam sfatul unui medic veterinar. Puricii reprezinta un inamic mai usor, el putand fi combatut cu solutii ce se aplica pe piele, nefiind recomandata vizita la veterinar. In cazul capuselor insa, este important sa vorbim cu un specialist. Acestea, odata fixate in piele afecteaza puternic animalul.

Singura solutie de a scapa de capuse sau de a preveni aparitia acestora este folosirea unor solutii antiparazitare inainte de punctul in care animalele sunt afectate. De cele mai multe ori, in cazul parazitilor din lumea insectelor, preventia este cheia. Acest lucru ne face sa evitam luptele si chinurile animalelor si sa evitam posibilele operatii de eliminare a capuselor prinse adanc in piele.

De unde putem cumpara solutii antiparazitaare si alte produse cu uz veterinar?

Daca va doriti sa va protejati animalele impotriva parazitilor, cel mai indicat loc in care gasiti produsele potrivite sunt farmacia veterinara sau cabinetul medicului. In cazul in care sunteti reprezentat al uneia din parti, va puteti face aprovizionarea cu antiparazitare, medicament veterinar si diverse vaccinuri de pe veteco.com. Aici gasiti produse pentru animale de companie si pasari in sistem industrial.

 

Date de contact:

Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008

E-mail: office@veteco.ro

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here