Gestionezi o companie a carei activitate principala este productia de bunuri sau importuri? Potrivit legislatiei in vigoare, ai obligatia ca anual sa manageriezi o cantitate de deseuri similara cu cea de bunuri, pe care o introduci pe piata.

Aceasta masura a fost gandita si implementata de catre autoritati, din dorinta de a controla mult mai bine ce se intampla cu deseurile, dar si pentru a proteja mediul inconjurator. In acest sens, un OIREP iti vine in ajutor, fiind vorba despre o organizatie in cadrul careia lucreaza numai specialisti in domeniu!

Apeleaza cu incredere la un OIREP!

Cunoscute initial drept OTR-uri, OIREP-urile au aparut in Romania in urma Ordonantei de Urgenta 74/2018, ordonanta prin care s-a decis ca toate firmele ce lucreaza in domeniul reciclarii, care produc sau comercializeaza bunuri isi indeplineasca obiectivele de reciclare si sa suporte toate costurile aferente colectarii, dar si sortarii deseurilor. Mai mult, autoritatile locale au obligatia de a incheia contracte cu OIREP-uri, astfel incat sa se ocupe eficient de managerierea deseurilor la nivel local, dar si la nivel national.

Apeland la o organizatie creata in jurul modului in care trebuie gestionate deseurile, te asiguri ca respecti legislatia in vigoare, evitand totodata sanctiunile costisitoare.

Servicii

In ceea ce priveste serviciile de care beneficiezi cu ajutorul OIREP-ului ales, ele se refera la partea de manageriere a deseurilor, gasirea celor mai buni colectori de pe piata, precum si intocmirea rapoartelor de mediu, care sunt informari periodice solicitate de catre Autoritatea Nationala de mediu.

Fiecare dintre serviciile anterior mentionate iti sunt de folos, ajutandu-te ca administrator de companie sa obtii mai mult timp in care sa te ocupi de chestiunile ce tine de managerierea fortei de munca, stabilirea unor strategii de promovare sau imbunatatirea proceselor de zi cu zi.

Colaborarea se face in baza unui contract

Atunci cand decizi sa te opresti la un anumit OIREP, este important sa incheiati un contract in baza caruia sa reglementati: serviciile de care vei beneficia, dar si tarifele pe care trebuie sa le suporti. In acelasi timp, documentul trebuie sa contina datele de contact ale celor 2 parti, precum si perioada contractuala.

Acorda partenerilor tai acces la baza de date

Pentru ca specialistii in domeniul mediului inconjurator sa poata realiza rapoartele solicitate de catre ANM, este important sa le oferi acces la baza de date a firmei pe care o administrezi: de aici isi vor selecta exclusiv informatiile necesare, care sunt privitoare la cantitatea de produse introdusa pe piata.

Eviti sanctiuni costisitoare

Controalele inspectorilor Autoritatii Nationale de Mediu s-au intensificat in ultima perioada, in contextul in care se doreste ca resursele naturale, dar si mediul inconjuratorul sa fie protejate cat mai bine cu putinta. Un avantaj esential, de care ai parte in urma colaborarii cu OIREP-ul este acela ca eviti sanctiunile costisitoare, precum si avertismentele. In acest fel, protejezi bugetul firmei si iti poti continua activitatea in conditii optime.

Ecologic3rambalaje.ro este unul dintre cele mai longevive OIREP-uri de pe piata din Romania, avand o echipa de profesionisti care pun accent pe responsabilitate, punctualitate si atentie la detalii. Apeland la aceasta organizatie vei beneficia de un serviciu excelent de gestionare cand vine vorba despre deseuri ambalaje, dar si de rapoarte de mediu foarte bine realizate. Este suficient sa folosesti datele de contact de mai jos, pentru a lua legatura cu reprezentantii OIREP-ului si pentru a stabili o intalnire in cadrul careia sa discutati despre nevoile firmei pe care o reprezenti!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here