Alegerea unui parfum pentru persoana dragă este ca și cum ați alege o identitate olfactivă, de aici și dificultatea de face rapid o alegere. Decizia de a oferi un parfum cadou este delicată pentru că presupune să cunoașteți gusturile persoanei. Fie știți care este acel parfum căruia îi este fidelă, fie mergeți la risc și îi dăruiți un parfum nou. În orice caz, a oferi un parfum cadou partenerei este o idee minunată, deși necesită să efectuați câteva investigații în prealabil pentru a avea siguranța că parfumul va fi cu adevărat apreciat.

Va fi mai ușor dacă știți care este numele parfumului preferat, deoarece vă puteți surprinde partenera oferindu-i parfumul favorit într-o dimensiune mai mare sau îi puteți oferi o altă concentrație (apă de toaletă / apă de parfum) sau chiar un alt derivat al parfumului, cum ar fi o loțiune de corp sau o cremă de mâini. De asemenea, vă puteți surprinde persoana dragă oferindu-i un parfum complet nou pe care îl poate folosi la ocazii speciale, în weekend-uri sau într-un nou sezon. Puteți alege dintre cele mai apreciate parfumuri arăbești Zafaran, deoarece aceste parfumuri sunt foarte intense și calde, cu note lemnoase sau ușor picante.

Apă de toaletă sau apă de parfum – care este diferența?

Dacă știți care este numele parfumului pe care ea îl preferă, îi puteți oferi apa de toaletă, adică o altă concentrație. Atunci când achiziționați o altă concentrație, notele sunt rearanjate, așa că că mirosul va diferi ușor. În general, atunci când lucrează cu alte concentrații, parfumierul poate decora vârful și inima parfumului cu diferite note variate. Mirosul unei ape de toaletă va fi diferit de mirosul unei ape de parfum, ceea ce este surprinzător, mai ales că numele parfumului rămâne același. Nu există reguli când vine vorba de crearea unei ape de parfum și a unei ape de toaletă cu același nume, deoarece unele case de parfumuri schimbă doar nivelul de alcool și concentrația fără a schimba întreaga orchestrație de note. În acest caz, mirosurile dintre cele două concentrații vor fi mult mai apropiate. În mod ideal, ar trebui să știți care este concentrația preferată a persoanei dragi, deoarece pot exista diferența olfactive notabile între o apă de toaletă și o apă de parfum cu același nume.

Pentru a afla numele parfumului pe care îl folosește persoana căreia doriți să îi oferiți un astfel de cadou, puteți încerca să fiți mai atent la lucrurile personale, în special cele pe care le ține în geantă sau puteți întreba o persoană apropiată, cum ar fi o prietenă care o cunoaște foarte bine. Dacă această persoană căreia doriți să îi oferiți un parfum vă este foarte apropiată, vă puteți strecura în baie pentru a găsi numele parfumului său preferat. Mic avertisment, însă – există colecționari de parfumuri care pot avea 15 până la 20 de parfumuri diferite cărora le sunt mai mult sau mai puțin loiali. Pasionații de parfumuri pot purta un parfum diferit în fiecare zi în funcție de starea de spirit, de vreme, de circumstanțe sau chiar în funcție de rochia pe care o poartă. Dacă descoperiți că persoana dragă este o colecționară de parfumuri, uitați-vă la parfumul care este cel mai mult folosit.

Oferiți-i alte produse parfumate

O altă idee grozavă de cadou pentru ea presupune să îi oferiți o cremă de corp, o loțiune, o cremă de mâini sau un set alcătuit din gel de duș și cremă de corp cu parfumul pe care ea îl adoră. Foarte multe parfumuri sunt adesea însoțite de deodorante de lux, de săpunuri, uleiuri sau loțiuni de corp sau de o miniatură de apă de parfum care poate fi purtată în geantă. Cutiile cadou formate din mai multe produse reprezintă adesea o alegere inspirată.

Ce parfum să alegeți atunci când nu știți cum se numește parfumul pe care ea îl preferă?

Dacă nu cunoașteți numele parfumului pe care persoana dragă îl preferă, îi puteți oferi un nou parfum și chiar o puteți surprinde cu o alegere îndrăzneață. Regula este aceea de a nu ne proiecta gusturile personale atunci când alegem un cadou, mai ales atunci când dorim să dăruim un parfum. Fiecare persoană are propriul registru olfactiv. Unora le plac notele proaspete citrice, altora le plac notele lemnoase, orientale sau florale. Ceea ce vă place s-ar putea să nu îi placă neapărat și persoanei căreia doriți să îi dăruiți un parfum. Se întâmplă de multe ori ca unele persoane să ofere un parfum care le place în mod deosebit doar pentru că le amintește de cineva drag, indiferent dacă parfumul în cauză poate fi potrivit pentru persoana în cauză.

Cel mai recomandat este să lăsați gusturile personale și amintirile la o parte și să încercați să depistați care sunt notele care predomină în parfumul persoanei căreia doriți să îi oferiți un parfum în  dar. Dacă depistați note citrice, cum ar fi note de lămâie  sau de portocale, optați pentru un parfum care conține aceste note. S-ar putea ca parfumul pe care i-l dăruiți să devină noul ei parfum preferat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here