Exista multe crame in Romania, insa Girboiu se remarca de fiecare data prin excelenta produselor sale, prin vinurile premiate si preturile avantajoase pe care romanii le indragesc. Acum ca se apropie Sarbatorile, avem o multime de sarbatorit, iar o masa romaneasca fara vin rosu nu este niciodata compelta. Gama de vinuri rosii Girboiu ofera o multime de sortimente precum Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon sau Merlot. Acestea fiind printre cele mai des cerute si intalnite vinuri pe mesele romanilor.

O sticla de Constantin Premium Red Blend va impresiona garantat oaspetii care vin la masa de Craciun, deoarece a castigat AUR si „BEST SHOW ROMANIA RED” la MUNDUS VINI 2021,  dar si AUR la Concours Mondial de Bruxelles 2021! Un astfel de vine este companionul care nu poate lipsi de la un festin cu preparate romanesti din carne si legume de sezon! Feteasca Neagra este un soi romanesc care isi are originea in denumirea satului Fetesti. Acesta se afla in comuna Scobinti, judetul Iasi, cu podgorii intinse mentionate din sec. al XII-lea. Astfel, la data de 9 iulie 1631, voievodul Moise Movila vinde si totodata intareste stapanirea lui Eustatie al 3-lea logofat asupra satului Fetesti tinutul Hirlau, sub Dealul lui Voda intre Cotnari si Hirlau. Pe langa sat ii mai vinde 7 “falci” de vie in Dealul lui Voda. Din soiul Feteasca Neagra se pot obtine vinuri rose si rosii, dar ponderea cea mai mare este a vinurilor rosii. Acestea sunt seci, demiseci, demidulci sau dulci, iar Feteasca Neagra te poarta cu gandul spre fructe de padure, prune si condiment.

Ca regula generala pentru a alege un vin rosu grozav, acesta depinde de gustul personal. Pentru a alege vinul perfect pentru palatul tau, este important sa incerci, cat mai multe soiuri de struguri. Vinul rosu are un gust diferit de cel alb in mai multe moduri:

-Niveluri mai ridicate de tanin;

-Niveluri mai ridicate de alcool;

-Corpul mai greu;

-Profil de aroma diferit;

-Complexitate potential crescuta.

Toate aceste calitati provin din procesul de fermentatie, in care cojile strugurilor sunt lasate in rezervor impreuna cu sucul. Imbatranirea in butoi si in sticla joaca, de asemenea, un rol important, cu un stil mai aerob de vinificatie schimband modul in care un vin se maturizeaza. Natura acestor procese si calitatea strugurilor este cea care are cel mai mare efect asupra aromei si caracterului vinului.

Doar pentru ca un vin rosu este vintage sau bine invechit, nu inseamna ca trebuie sa te bucuri de el. Aromele de invechire ofera un gust dobandit, la fel ca trufele sau branzeturile mature.

De exemplu, un vin care este la fel de bun precum Feteasca Neagra si poate fi cumparat de la Girboiu, este Cabernet Sauvignon este un vin notoriu tanic, care iti lasa gura uscata atunci cand inghiti. Este peren popular in lumea bauturilor de vin, datorita aromei sale bogate, condimentate si a asocierii complementare cu carnea rosie. Daca iti place Cabernet Sauvignon, iti bucura si de Merlot, Chianti si Rioja, Fetasca Neagra care au calitati similare si nu este foarte tannic si ideal alaturi de carne rosie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here