Utilizarea picăturilor pentru ochi prezintă numeroase beneficii pentru ochi. Daca vei folosi lacrimi artificiale, ochiul va fi constant hidratat, astfel se înlătură riscul apariției uscăciunii oculare. Picăturile pentru ochi care conțin conservanți pot duce rapid la înroșirea ochilor, de accea se recomandă utilizarea unor picături fără aceste substanțe nicive. De asemenea, doze unice de lacrimi artificiale se pot utiliza împreună cu purtarea concomitentă de lentile de contact.

Picăturile pentru ochi sunt recomandate în special persoanelor care petrec multe ore în fața calculatorului. Astfel, ochii lor nu vor avea de suferit nici de pe urma suprasolicitării excesive, nici de pe urma uscăciunii oculare. În plus, pacientul va resimți imediat o îmbunătățire vizibilă a funcției vizuale. In general lacrimile artificiale sunt recomandate anumitor categorii sociale, cum ar fi: designeri, programatori, contabili, persoane care folosesc calculatorul în activitatea cotidiană sau la locul de muncă.

Picături pentru ochi pentru birou şi utilizatorii de calculator

De fiecare dată când clipești, un strat subțire de lacrimi se întinde pe cornee.

Acest strat subțire de umiditate, cunoscut și sub numele de film lacrimal, formează un strat protector care îţi lubrifiază și hidratează ochii.

Lacrimile au și un rol benefic în a proteja ochii de mizerie, impurități și cu ajutorul lor se spală și curăță în mod natural orice resturi care s-ar putea să-ți dăuneze sau să-ți afecteze ochii și vederea.

Soluția pentru a avea ochii hidratați atunci daca lucrezi foarte mult la birou sau petreci timp in fata calculatorului este să clipeşti mai des și să eviți mediul uscat, curenții de aer, praful și expunerea la medii poluante.

Însă de cele mai multe ori nu reușești să-ţi protejezi ochii, așa că atunci când mergi la optică sau la oftalmolog, acesta îți recomandă lacrimile artificiale sau picături oftalmice (picături pentru ochi uscat)!