Pilozitatea corporala poate fi inconfortabila, inestetica si frustranta. Din fericire, in ziua de azi, poti opta pentru epilarea cu laser, un tratament revolutionar care te poate ajuta sa incetinesti cresterea parului nedorit si sa ai o piele neteda pe tot parcursul anului!

Poti avea parte de aceasta procedura la G. Beauty Concept, un salon de infrumusetare Brasov de renume si vei avea nevoie de 6-8 sedinte efectuate la circa 3 saptamani distanta pentru un tratament complet. De asemenea, se recomanda efectuarea a doua, trei sedinte de intretinere pe an.

​Ce este epilarea definitiva cu laser?

In loc sa indeparteze doar parul – ca in cazul epilarii cu lama de ras sau cu ceara, laserul incalzeste foliculii pilosi, facandu-i inactivi si incapabili sa creasca firele de par. Pentru a intelege de ce ai nevoie de mai multe sesiuni, va trebui sa stii cum functioneaza cresterea parului.

Ei bine, firele de par de pe corp trec prin 3 etape de crestere. In timpul etapei 1, faza anagena, parul tau creste activ. In timpul fazei 2, faza catagena, cresterea parului se opreste, iar bulbul de par este impins in sus. In faza finala, faza telogena, parul este eliberat si cade. Toate firele de par individuale sunt in diferite etape ale procesului de crestere. Corpurile noastre esaloneaza etapele de crestere a parului in asa fel incat sa avem par tot timpul.

Doar aproximativ 20% din par se afla in faza anagena (in crestere activa) la un moment dat. Tratamentele cu laser sunt eficiente doar asupra parului si foliculilor de par in faza anagena. Efectuarea mai multor tratamente asigura indepartarea intregului par in aceasta etapa de crestere activa.

​In ce zone ale corpului poate fi indepartat parul cu ajutorul laserului?

  • Fata, urechi si gat;

  • spate si umeri;

  • piept si abdomen;

  • brate;

  • axile;

  • picioare;

  • zona inghinala.

​Beneficiile epilarii definitive cu laser

Efecte secundare minime: Exista doar cateva efecte secundare minore ale epilarii cu laser, inclusiv disconfort temporar, roseata sau umflare in zona de tratament. Acestea nu dureaza mai mult de cateva zile.

Eficient din punct de vedere al costurilor: Atunci cand optezi pentru epilarea cu laser, nu va mai trebui sa cheltuiesti pe tratamente obisnuite cu ceara. Desi poate costa mai mult la inceput, vei economisi o suma semnificativa de bani pe termen lung, precum si o multime de timp.

Nu trebuie sa astepti ca parul sa creasca: Spre deosebire de epilarea cu ceara, indepartarea parului cu laser poate fi efectuata chiar daca parul este foarte scurt. Asta inseamna ca nu va trebui sa astepti ca parul sa-ti creasca intre tratamente si ca poti avea in permanenta o piele neteda si fina.

Reduce foliculita: Firele de par crescute sub piele apar de obicei in zonele corpului in care s-a folosit lama de ras sau ceara epilatoare, deoarece parul a fost rupt neuniform. Cu toate acestea, cu epilarea cu laser, nu va trebui sa iti faci griji asupra firelor de par crescute sub piele, iar cand parul va creste din nou, tinde sa fie rar si fin.

Epilarea cu laser iti lasa pielea mai moale si mai fina decat inainte: In urma acestui tratament, pielea ta se va simti mai neteda ca niciodata, chiar si atunci cand parul va creste din nou, deoarece firele vor fi atunci mai subtiri si mai moi decat inainte.

Functioneaza pe orice tip de piele si par: Spre deosebire de epilarea cu IPL, epilarea cu laser este eficienta atat in cazul pielii deschise la culoare, cat si in cazul pielii bronzate sau de un ton inchis. Totodata, tratamentul este eficient pentru orice tip de par, indiferent de culoarea lui.