Dacă v-ați chinuit să încheiați relația cu colorarea părului și să îmbrățișați griul natural – poate că acum este momentul, în timp ce părul gri este atât de în trend. Nu există nici un motiv pentru care să nu trecem la cărunt dar există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a face acest pas. Părul ne-pigmentat afectează toate grupele de vârstă, indiferent dacă ești tânăr, de vârstă mijlocie sau mai matur. Se întâmplă datorită bagajului genetic și este cauzat de absența pigmentului din părul tău natural, pur și simplu nu mai produci melanină (pigmentul natural de culoare).

În ultimii ani, mulți dintre clienții saloanelor au trecut la părul gri natural sau s-au îndreptat spre o nuanță argintie. De la apariția social media femeile au ajuns să vadă atât de multe look-uri și idei grozave, iar părul cărunt nu mai este considerat un neajuns. Dar există gri și apoi există gri – s-ar putea să fie nevoie să vă completați argintiul existent cu o culoare profesională pentru a menține lucrurile să arate proaspete.

Cum se face trecerea de la păr colorat la cel natural

Cele care doresc să-și îmbrățișeze culoarea naturală, este important să ia în considerare ceea ce este potrivit pentru ele, cum ar fi personalitatea și tenul lor, mai degrabă decât să urmărească tendințele. Dacă vopsitul și întreținerea părului a devenit o corvoadă și cauți să faci o schimbare, primul pas este să-ți lași să crească părul colorat (acest lucru ar putea avea nevoie de puțin ajutor din partea stiliștilor Antica Studio) pentru a vedea ce ai de transformat și dacă ți se potrivește această înfățișare.

Deci aveți următoarele trei opțiuni:

  1. Fie curățați culoarea existentă, fie o deschideți și adăugați un toner gri într-un singur pas.
  2. Începeți să evidențiați și adăugați iluminare în loc să aveți peste tot aceeași culoare – acest lucru este mai mult de tranziție.
  3. Lasă-l să-l crească până vă putea fi tuns și rămâne astfel doar cărunt.

Prima opțiune face trecerea imediat, a doua treptat, iar a treia este dureroasă și lungă! Oricum ar fi, trebuie să discutați amănunțit cu stilistul despre stilul tău de viață, ce îți place și istoricul culorilor avute. Stilistul tău poate observa tonul pielii și al ochilor pentru a obține cea mai bună culoare pentru tine. Tonul pielii tale este cheia absolută pentru un aspect anti îmbătrânire adus de păr. Plasarea culorilor în jurul feței și a nuanței potrivite este esențială. Ceea ce arăta bine acum 10 ani s-ar putea să nu arate atât de bine acum, pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră își pierde pigmentul în același mod în care o face părul nostru și se schimbă și odată cu anotimpurile, astfel încât o analiză rapidă la fiecare întâlnire de vopsire ne asigură că acea culoare funcționează pentru tine, chiar și doar o mică modificare poate face diferența.

Dacă nu ne mai gândim la colorare în termeni de “a ascunde” ceva și începem să ne uităm la “îmbunătățirea” părului natural (oricare ar fi acesta – gri sau altfel) se deschide o lume cu totul nouă! Cel mai bun mod este de a amesteca părul ne-pigmentat cu nuanțe de blond, dar stiliștii sunt cei care vă pot oferi cele mai bune sfaturi legate de acest aspect.

De ce apare părul alb?

Majoritatea oamenilor vor începe să aibă fire de păr alb în jurul vârstei de treizeci de ani, și de multe ori în jurul vârstei de șaizeci de ani aproape jumătate din părul lor va fi cărunt. Unele boli pot provoca albire prematură, cum ar fi diabetul, anemia pernicioasă sau problemele tiroidiene, cu toate acestea, încărunțirea părului este o trăsătură moștenită. Contrar credinței populare, părul alb nu este neapărat cu fir mai gros, ci mai fin, deoarece părul majorității oamenilor devine mai fin odată cu vârsta. De asemenea, poate deveni mai uscat, deoarece glandele seboreice funcționează mai puțin eficient pe măsură ce îmbătrânim și acest lucru poate da impresia de a fi mai gros. Produsele recomandate pentru părul gri există într-o gamă completă pentru toate tipurile și texturile, inclusiv produse de styling care vor permite o coafare mai ușoară pentru un look sofisticat.