Holul este spatiul care ne intampina la intrare in casa, este cel care creeaza prima impresie oaspetilor care ne viziteaza. Acesta este principalul motiv pentru care, ar trebui sa-i acordam mai multa atentie si sa alegem foarte atent mobilierul de hol care il va compune. Dincolo de aspectul estetic, care este foarte important, componentele unui mobilier hol au o mare insemnatate. Ele sunt foarte utile pentru a lasa lucruri mici pe care nu le putem uita inainte de a pleca de acasa, cum ar fi cheile sau portofelul.

Spatiul pe care il avem este decisiv atunci cand vine vorba de mobilarea holului. Stilul prin care am ales sa decoram casa si gusturile diferite in materie de mobilier, influenteaza, de asemenea, achizitionarea mobilierului holului. In acest articol, va vom impartasi informatii importante despre componentele unui mobilier de hol, astfel incat sa va lasati toti oaspetii cu gura deschisasi totodata sa va bucurati de fiecare moment in care ajungeti acasa.

Cuier

Este prima piesa de mobilier ce este nelipstita din orice casa. Indiferent de spatiu, un cuier va va ajuta sa va lasati hainele, atunci cand veniti de afara. Poate in casa, nu dispuneti de un spatiu mare pentru un dressing, insa va puteti folosi si de cuierul din hol.

Comoda

Este cel mai cautat mobilier de hol, pentru functionalitatea si versatilitatea sa. Stilul si modelul pe care il alegeti, vor vorbi despre personalitatea dumneavoastra. Este un element foarte util pentru a va lasa lucruri mici, cum ar fi cheile sau portofelu. De asemenea, comodele le puteti gasi din materiale diferite, dar veti gasi si modele diferite, astfel incat sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra, in special a utilitatii pe care o doriti.

Sertare separate

Ca si comoda, sertarele sunt o piesa de mobilier practicasi decorativa. Este adevarat ca ocupa mai mult spatiu, dar are si o mai mare functionalitate. In sertare, puteti sa depozitati orice tip de articol pe care doriti sail aveti la indemanainainte de a pleca de acasa. Ca orice alta piesa de mobilier pe care o asezatiin hol, aceasta arata o previzualizare a stilului casei.

Pantofar

Este o alta piesa de mobilier pe care o puteti amplasa in hol. Pe langa faptul ca face parte din decor, va puteti mentine pantofii in ordine. De asemenea, este locul perfect pentru ca oaspetii sa isi lase pantofii la intrare, daca in casa se obisnuieste sa se intre fara incaltaminte. Daca spatiul permite, puteti incorpora un scaun sau o banca pentru a putea sta. Acesta va va oferi functionalitate suplimentara.

Dulap

Daca aveti mult spatiu in hol, puteti amplasa un dulap fara nicio problema. Acesta va va oferi o capacitate mai mare de depozitare. Totodata, un dulap este foarte util, mai ales pentru a depozita in el, hainele pe care le folosim mai frecvent, evitand in acelasi timp sa le depozitam la vedere. Hainele asezate in dulap va vor scuti de privirile insistente ale musafirilor. Dulapul este o piesa de mobilier foarte versatila, deoarece este potrivit atat pentru holurile amenajate in stil modern, cat si pentru holurile decorate in stil clasic.

Oglinda

Este completarea ideala a mobilierului din hol. Oglinda va va permite sa faceti ultimele retusuri ale machiajului, daca sunteti femeie, dar si a aspectului fizic general, daca sunteti barbat. Oricine se uita in oglinda inainte sa iasa din casa, indiferent daca mergem pana la magazinul de cartier sau la birou.O caracteristica importanta a oglinzilor, nu doar cele din hol, ci toate, este faptul ca ofera mai multa luminozitate unei incaperi, iar amplasata fiind in spatiile mai mici, oglinda va mari vizual spatiul respectivei incaperi.

Indiferent de tipul locuintei, un mobilier de hol este indispensabil in orice casa!