Îmbrăcămintea brodată în țara noastră a avut o importanță nu mica, ci una mare, deoarece femeile își petreceau aproape tot timpul liber brodând. Totul era brodat: cămăși, prosoape, fuste, veste, brâuri, fețe de masă, fețe de perne etc. Astăzi, nu poți găsi atât de mulți meșteri pentru broderie, și cu toate acestea, ia românească brodată în sine, nu și-a pierdut semnificația. În ultimii ani, cererea pentru ia românească a crescut. Dacă încă te gândești dacă merită să cumperi o ie românească brodată și dacă este potrivită în viața ta de zi cu zi, intră pe site-ul https://www.ie-românească.ro. Această ținută este, fără îndoială, mândria României. Tot simbolismul culturii noastre este înglobat în ia românească, care, cu adevărat diferă în diferite părți ale țării, dar poartă părerea unanimă a culturii noastre. Momentele istorice, obiceiurile strămoșilor, bazele culturii – toate acestea sunt plasate în broderia de pe ie. În vremuri dificile, cererea pentru ținute brodate a crescut. Practic, ea poate exprima tradiția. Hainele tradiționale, simbolurile de pe ele sunt semne ale culturii bogate a fiecărei zone.

Broderia pe ia românească arată foarte blândă și simbolică și, de asemenea, este cu adevărat unică. Designerii inspirați de broderia românească creează noi colecții de îmbrăcăminte pe baza acesteia. Printre aceștia se numără designeri de modă celebri, precum Dolce Gabbana, Nina Ritchie, Valentino și mulți alții. Recunoașterea pe podiumurile lumii a iei românești face incontestabil faptul că purtarea unei ii românești este la modă.

Bluze tradiționale pentru bărbați

Cămașa populară se confruntă cu o altă renaștere furtunoasă: bluze tradiționale pentru bărbați, luxos brodate care se etalează pe scene și podiumuri, transformând prezentările de modă și concertele în adevărate spectacole etnice. Bluzele tradiționale pentru bărbați sunt un must have pentru fiecare român conștient, de la omul de rând, la un cântăreț rock, și până la un om de afaceri. În același timp, bărbații nu mai așteaptă o ocazie specială pentru a-și demonstra atitudinea față de tradițiile populare străvechi. Ca acum o sută, două sute de ani, preferă să cumpere o bluză bărbătească brodată pentru purtarea de zi cu zi. O pereche de blugi și o bluză tradițională pentru bărbați este cea mai nouă modă.

Look-ul bărbatului tradiţional în interpretarea modernă

În interpretarea modernă, look-ul bărbatului arată tradiţional. Peste bluze tradiționale, bărbații își completează imaginea cu veste tradiționale și blugi. Desigur, pantofii pentru o astfel de garderobă sunt selectați cu o pretenție serioasă la democrație, deoarece bluza tradițională pentru bărbați nu numai că creează o imagine elegantă și originală, ci este și o demonstrație de spirit liber, voință și tradiţionalism. Elementul tradiţional, etnic al îmbrăcămintei este popular nu numai în România. Bluzele tradiționale brodate pot fi văzute și pe germani, australieni, americani și chiar pe machos cu pielea întunecată. Ornamentele tradiționale românești au depășit cu mult granițele și, astăzi, decorează hainele la modă, genți și alte accesorii. Și dacă nu planifici să te îmbraci cu o bluză stilizată, ar trebui să ai măcar două bluze tradiționale pentru bărbați.

Ce bluze tradiționale pentru bărbați să alegi?

Designerii au propriile lor secrete în ceea ce privește bluzele tradiționale pentru bărbați. „Sufletul” unei bluze tradiționale brodate cu o cusătură în cruce, se află într-un ornament autentic, unde roșul domină la unele, alb-negru la altele. Ce înseamnă modelele de pe bluzele tradiționale pentru bărbați? În România, încă se crede că fiecare ornament are o semnificație, așa că atunci când cumperi bluze tradiționale pentru bărbați, ar trebui să acorzi atenție componentei sale decorative. De exemplu, viburnul este asociat cu genul, nașterea universului. Sensul strugurilor este fericirea familiei. Astfel de bluze tradiționale brodate sunt adesea oferite bărbaților care au devenit tați tineri. Simbolurile de securitate sunt forme geometrice: romburi, pătrate, poligoane. Modelele care conțin linii sinuoase și motive florale sunt recomandate bărbaților singuri. Broderia bogată simetrică cu fire multicolore pe bara din față simbolizează dragostea, prosperitatea și gloria și astfel de bluze tradiționale pentru femei, sunt adesea cumpărate pentru o nuntă atât pentru mireasă, cât și pentru rudele ei mai în vârstă.