Daca vrei sa construiesti un gard, optiunile pe care le ai sunt extrem de multe. Daca pentru stramosii nostri singura optiune era clasicul gard din lemn sau gardurile obtinute din materiale naturale, astazi ai acces la o multime de alte materiale, care mai de care mai interesante. Poti gasi cele mai frumoase modele de garduri metalice, poti opta pentru garduri din PVC sau pentru diverse combinatii de materiale.

Idei de garduri moderne si interesante

  1. Garduri din lemn. Gardul din lemn este gardul clasic si avantajos. Lemnul arata bine, este usor si se gaseste peste tot. Singurul neajuns este faptul ca necesita tratament pentru a rezista cat mai mult timp.
  2. Garduri din caramida. Caramida este folosita de secole pentru constructia de garduri. Multe dintre gardurile construite acum zeci sau sute de ani sunt inca in picioare. Din pacate, caramida este costisitoare si ocupa destul de mult spatiu.
  3. Garduri din tabla. Tabla este un material foarte accesibil si usor. Constructia unui gard din tabla necesita si o fundatie de beton, insa.
  4. Garduri din piatra. Piatra este accesibila peste tot si este foarte rezistenta. Poti sa construiesti garduri din piatra de rau, marmura, ardezie, travertin sau din piatra marunta pusa in plasa metalica
  5. Garduri din fier forjat. Fierul forjat este un material maleabil si foarte rezistent. Gardurile din fier forjat sunt deosebit de elegante si fac fata cu brio socurilor fizice. Din pacate, au nevoie de itnretinere.
  6. Garduri din aluminiu. Aluminiul este un metal mult mai flexibil si mult mai rezistent in fata umezelii si a altor factori. Nu este un material ieftin, insa poate sa fie o solutie pentru termen lung.
  7. Garduri din plasa bordurata. Daca esti in cautarea unui gard cu design simplu si usor de construit, plasa bordurata este solutia. Vei avea nevoie de fundatie de beton, stalpi de metal si plasa. IN general, constructia unui astfel de gard nu dureaza mai mult de 1, 2 zile.
  8. Garduri din PVC. PVC-ul este un material modern, rezistent si foarte usor de manipulat din punct de vedere estetic.
  9. Garduri din beton. Vrei un gard solid? Construieste-l din beton. Poti sa torni direct betonul sau poti opta pentru panouri prefabricate.
  10. Garduri combinate. Exista si o serie de combinatii intre toate aceste materiale. Poti combina metalul cu lemn, lemnul cu beton sau metalul cu piatra si PVC. Rezultatele pot fi impresionante daca ai imaginatie.