Daca nu ai auzit de narghilea electronica sau de e-narghilea, ei bine, esti printre putinii aflati in aceasta situatie. Acest produs, numit dispozitiv electronic de vaping, este in mare voga in Statele Unite ale Americii, in tarile din vestul Europei, dar si la noi in tara, o multime de oameni incercandu-l deja.

Narghileaua electronica are la baza acelasi concept ca si narghileaua traditionala, insa acest dispozitiv de vaping cu aspect ce seamana cu cel al unui stilou iti ofera beneficiul de a inhala vapori in loc de fum.

​Ce sunt dispozitivele de vaping?

Fie ca este vorba despre o narghilea electronica, o tigara electronica sau despre un stilou vape, toate aceste produse se incadreaza in categoria de dispozitive electronice de vaping (vaporizare). Dispozitivele de vaping sunt de doua tipuri: reincarcabile si de unica folosinta. In timp ce majoritatea narghilelelor electronice reincarcabile necesita incarcarea bateriei, curatarea dispozitivului si umplerea cu lichid, nargilelele electronice de unica folosinta permit utilizatorului sa “fumeze” oricand, fara o astfel de provocare.

Daca cele mai multe narghilele traditionale necesita o schimbare de carbune si aprinderea acestuia din cand in cand, ei bine, narghilelele electronice iti ofera aceeasi experienta ca o narghilea traditionala, fara a degaja acel fum nociv (care, de altfel, iti poate irita gatul si plamanii si, in timp, iti poate cauza diferite probleme de sanatate). De asemenea, sunt portabile si, pentru ca nu este nevoie sa aprinzi carbune, nu necesita curatare si pot fi folosite aproape oriunde.

Daca doresti sa achizitionezi o narghilea electronica, iti recomandam totusi sa alegi una care nu contine gudron, tutun sau nicotina.

​Partea negativa a narghilelelor electronice

Conform specialistilor, principala dezamagire a utilizatorilor de narghilele electronice este ca acestea se impartasesc mai greu cu prietenii, deoarece functioneaza fie pe baterii, fie sunt de unica folosinta si au un numar de pufuri limitat.

Totodata, multi considera ca nu ofera aceeasi experienta ca fumatul unei narghilele adevarate. Mai mult, narghilelele electronice au mai putine arome decat cele traditionale, cele din urma oferind oamenilor libertatea de a-si alege aproape orice aroma si-ar dori si de a o amesteca cu alte arome.