Un ham bebe îi oferă unui copil ajutor atunci când învață să meargă, iar atunci când copilul este mai mare părintele poate sta liniștit că prin intermediul lui îl poate ține pe copil sub supraveghere, fără riscul de a-l pierde sau de a se accidenta. Însă există numeroase controverse privind folosirea unui ham bebe.

Hamurile pentru copii au stârnit dezbateri în primul rând prin asocierea lor cu lesele pentru animalele de companie. Astfel, există părinți care spun că preferă să folosească un marsupiu sau un cărucior, când copiii sunt foarte mici, iar când ei sunt mai mari folosesc ținutul de mână.

Siguranța înainte de toate

În schimb, susținătorii folosirii unui ham bebe spun că acesta le oferă copiilor libertatea pe care ei o doresc, fără a fi ținuți tot timpul de mână de părinți. Totodată, îi scutesc și pe părinți de a-i ține pe copii foarte aproape de ei, dându-le copiilor un anumit grad de libertate în funcție de lungimea corzii hamului. Alege un ham bebe de pe emag.ro!

A merge cu un copil de doi ani în locuri pline de oameni poate fi destul de periculos, iar cei care deja merg nu vor dori întotdeauna să stea în cărucior. Iar dacă îi lași liber, ei aleargă destul de repede și se pot pierde la fel de repede în mulțime, fiind foarte curioși. Cu un ham bebe nu ar exista acest pericol.

În unele țări, este normal ca bebelușii care știu să meargă să poate un ham bebe ca măsură de siguranță. Este o modalitate de a împiedica acel copil să fugă sau de a i se întâmpla ceva care să îi afecteze siguranța. Ceea ce este clar este că hamul nu ar trebui să fie folosit ca o pedeapsă, ci ca un supliment de securitate, astfel încât copiii să nu sufere niciun prejudiciu.

Este o modalitate nu numai de a evita abuzurile, ci și de a evita răpirile în țările periculoase sau de a împiedica copiii să se rătăcească. Este o măsură de securitate care poate să nu fie la fel de absurdă precum pare la început și care să fie folosită numai în anumite ocazii, pentru a evita pericolele până când copilul este suficient de mare.

În concluzie, este recomandat, dacă doriți să folosiți un ham bebe, să o faceți, dar într-un mod moderat, astfel încât bebelușul să nu se obișnuiască întotdeauna cu acest ajutor extern, dar nici să nu se simtă în niciun fel îngrădit de către acesta.