În ceea ce privește opinia experților despre lentilele de contact, aceștia au emis mai multe teorii. La întrebarea care vizează “Dacă lentilele de contact colorate afectează sau nu vederea”, experții sunt precauți. Desigur că sunt unele tipuri de lentile colorate cum ar fi cele pentru Halloween, care ar putea afecta, întrucâtva, vederea. De aceea trebuie să te asiguri, dacă ai nevoie de dioptrii, că beneficiezi de prescripția medicală corespunzătoare. Ele nu iti corectează vederea, dacă nu au dioptrii, ci sunt folosite, mai mult, din rațiuni pur estetice. Pe langă lentilele de contact colorate, poți apela la costume sau machiaj decorativ în ton cu tematica evenimentului pentru a avea o apariție spectaculoasă.

Utilizarea lentilelor colorate nu diferă de utilizarea lentilelor obișnuite pentru corectarea afecțiunilor oftalmologice. Cele mai intense lentile de contact colorate au capacitatea de a modifica atât culoarea ochilor, cât și accentuarea culorii naturale a ochilor. Alte tipuri lentile de contact colorate, precum Wild Eyes, transformă aspectul ochilor și face întregul aspect exterior al utilizatorului să pară mai neobișnuit. Lentilele de contact colorate în culori neconvenționale, cum ar fi alb, negru, negru și galben, dar și alte tipuri sunt pretabile la petreceri.

Lentilele de contact colorate, cu o formă delicată și accentuată pot să intensifice culoarea irisului și se adauge reflecții colorate pentru ochi, în același timp. Lentilele de contact cu opacitate totală schimbă culoarea naturală a ochilor. La fel ca cele convenționale cu dioptrii, lentilele de contact colorate au nevoie de o îngrijire specială. Ele se curață cu ajutorul unor soluții speciale pentru lentile de contact. De asemenea, lentilele colorate se depozitează în recipiente sterile. Lentilele de contact colorate cu înlocuire zilnică se regăsesc în magazinele fizice ce comercializează lentile de contact, dar și pe paginile oficiale de internet ale acestora.

 

Sursa sfatulmamicilor