Pompele de căldură sunt o modalitate excelentă de a economisi bani pe facturile de energie și de a reduce cantitatea de carbon emisă de casa dvs. De asemenea, acestea folosesc aerul din exterior pentru a vă încălzi locuința, ceea ce înseamnă că au o sursă nelimitată de energie. Mai jos găsiți un ghid rapid de utilizare a unui model de pompă de căldură aer-apă pentru a vă încălzi casa.

Ce este o pompă de căldură aer-apă?

Pompele de căldură cu aer au o conexiune care extrage căldura din aerul de afară și o transformă în apă caldă, care poate fi folosită pentru încălzirea prin pardoseală și calorifere. De asemenea, poate fi folosită pentru a încălzi orice apă pe care ați stocat-o într-un depozit de apă pentru a fi folosită la chiuvete, dușuri și băi.

 

Atunci când o pompă de căldură aer-apă atrage căldura din aerul exterior, aceasta este transformată într-un fluid. Acesta trece printr-o componentă cunoscută sub numele de schimbător de căldură, într-o pompă de căldură. Apoi crește temperatura pompei de căldură și transferă toată căldura către apa dumneavoastră.

Avantajele unei pompe de căldură cu sursă de aer

Există o mulțime de beneficii pentru utilizarea acestei forme de încălzire pentru apa caldă și caloriferele dvs., inclusiv economisirea de bani pe facturi și o mai mare eficiență energetică. Mai jos analizăm unele dintre aceste beneficii mai în detaliu, mai mult pe emag gasesti pompe de caldura aer-apa.

 

Economisește spațiu – Pompele de căldură nu au dimensiuni atât de mari ca multe alte forme de încălzire, ceea ce înseamnă că puteți economisi spațiu prin instalarea unei astfel de surse de căldură.

 

Rentabilă – Deoarece folosiți aerul din exterior pentru a încălzi apa, acest lucru ar putea economisi bani la facturile de energie, mai ales dacă aveți în prezent un boiler vechi în casă. De asemenea, dacă vă faceți casa mai ecologică, aceasta ar putea face ca locuința dvs. să valoreze mai mult, ceea ce este un lucru de luat în considerare dacă intenționați să o vindeți în viitor.

 

Poate fi folosită oricând – Mulți oameni se tem că acest tip de pompă de căldură nu poate fi folosit iarna, mai ales cu toată vremea rece pe care o avem. O pompă de căldură aer-apă poate fi folosită de fapt pe tot parcursul anului, deoarece există întotdeauna căldură în aer (chiar dacă nu se simte așa).

 

Mai puțin costisitoare de instalat – Dacă oricum plănuiți să vă modernizați sistemul de încălzire, o pompă de căldură aer-apă este mai puțin costisitoare de instalat decât multe alte forme de încălzire. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt prea multe lucrări care trebuie făcute pentru a vă pune pompa de căldură în funcțiune. Există doar două componente principale care trebuie conectate, ceea ce înseamnă că ați putea avea o nouă sursă de energie termică foarte repede, fără a fi nevoie ca locuința dumneavoastră să se transforme într-un șantier.

Cum se instalează o pompă de căldură cu sursă de aer?

Cu excepția cazului în care nu aveți o anumită pregătire în instalarea pompelor de căldură, este recomandat să apelați la un instalator cu experiență. Aceste pompe de căldură de la pot fi cumpărate cu instalare de către un expert, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji.

 

Pompele de căldură aer-apă sunt o completare excelentă pentru o casă nouă sau veche, dacă doriți să economisiți spațiu și să reduceți amprenta de carbon.