Iluminatul ambiental este o parte integrantă a designului interior al oricărei case. Cu alegerea corectă a corpului de iluminat potrivit, puteți face o declarație dramatică în orice cameră sau spațiu. Fie că doriți ceva modern și elegant sau cu un aspect mai tradițional, există o mulțime de idei din care să alegeți. Mai jos am subliniat câteva dintre cele mai populare idei de iluminat ambiental disponibile în prezent pe piață.

De la lustre până la aplice LED tavan , există o gamă largă de opțiuni care se potrivesc fiecărui buget și preferințe de stil. Aplicele de perete pot fi folosite pentru a evidenția anumite zone sau lucrări de artă dintr-o cameră, oferind și iluminare funcțională. Pentru cei care caută ceva minimal, dar șic, plafonierele cu montare încastrață oferă o iluminare delicată, fără a ocupa prea mult spațiu în cameră.

Spoturi încastrate

Aceste lumini oferă un aspect modern, oferind, de asemenea, iluminare superioară și eficiență energetică. Spoturile încastrate pot fi folosite în aproape orice cameră, de la bucătărie și baie până la dormitoare și sufragerie. Cu designul lor elegant și intensitatea luminii reglabilă, oferă o iluminare excelentă pentru o varietate de sarcini sau activități.

Spoturile încastrate vin cu diverse caracteristici, cum ar fi capabilități de reglare a luminii, senzori de mișcare și chiar operarea telecomenzii. Sunt disponibile într-o gamă de dimensiuni pentru a se potrivi oricărui spațiu, făcându-le grozave pentru zonele de zi în plan deschis sau spațiile mici care au nevoie de lumină puternică fără a ocupa spațiu pe podea.

Corpuri de iluminat suspendate de tavan

Iluminatul ambiental este adesea un detaliu trecut cu vederea în multe case, dar corpurile potrivite pot aduce o cameră la viață. Corpurile de iluminat nu se mai limitează la pur și simplu lumini încastrate sau candelabre tradiționale, există acum o gamă largă de opțiuni de iluminat pe tavan disponibile pentru cei care doresc să creeze ambianță și atmosferă în casa lor. În special, corpurile de iluminat suspendate au devenit din ce în ce mai populare pentru a crea o declarație de stil unică în orice spațiu. Aceste piese atârnă de tavan, oferind atât lumină, cât și atracție vizuală, care adaugă eleganță și sofisticare oricărei scheme de design.

De la lămpi în stil industrial până la piese elegante de artă contemporană, iluminatul suspendat vine în toate formele și dimensiunile. Fiecare piesă adaugă propria sa personalitate, fiind în același timp funcțională – unele modele oferă înălțimi reglabile, astfel încât să le puteți personaliza în funcție de nevoile dvs.

Plafoniere LED

Plafonierele cu LED sunt una dintre cele mai populare idei de iluminare ambientală pentru case și birouri. Cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic care consumă cu până la 80% mai puțină energie electrică decât becurile tradiționale, aplicele de tavan cu LED oferă o experiență de iluminare luminoasă și clară, cu costuri semnificativ mai mici ale energiei. În plus, acestea durează mult mai mult decât becurile tradiționale ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji că le înlocuiți la fel de des sau că plătiți pentru înlocuirea frecventă a becurilor. Cu atât de multe stiluri disponibile, de la modele elegante și moderne până la aspect rustic și industrial, acestea pot fi personalizate cu ușurință pentru a se potrivi oricărui spațiu.

În concluzie, iluminatul ambiental poate fi o modalitate excelentă de a adăuga o notă de personalitate oricărui spațiu. Indiferent dacă alegeți o piesă dramatică, sau accesorii subtile și simple, există o mulțime de idei din care să alegeți. De la aspectul vintage, industrial la designul modern șic, soluțiile perfecte de iluminare ambientală sunt cele care reflectă stilul dvs. Fiți creativi atunci când vine vorba de alegerea pieselor potrivite și amintiți-vă întotdeauna că lumina este elementul cheie în crearea stării de spirit în orice cameră.