Dacă te-ai decis că e timpul să-ți iei viața în propriile mâini și cauți apartamente de vânzare București 2 camere sector 3, atunci trebuie să iei în calcul și opțiunea de a face economii. Poate până acum nu prea ai fost obișnuit cu ideea de a economisi bani, dar dacă vrei o locuință nouă, de la o firmă de imobiliare renumită, trebuie să faci și câteva sacrificii. Cum poți să economisești bani cel mai ușor?

Încearcă să-ți micșorezi facturile

Probabil cu toții plătim mai mult decât e necesar pentru utilități și alte servicii. În funcție de furnizorii pe care îi avem, e posibil să negociem și unele prețuri la telefon, poți fi surprins de câte poți primi dacă doar întrebi.

De pildă, poți alege un pachet de servicii de internet și cablu mai ieftin, atâta timp cât îți oferă orice ai nevoie. Poți suna la compania respectivă și să le ceri să-ți facă un pachet personalizat. Nu are rost să plătești pentru niște canale la care oricum nu te uiți, sau o viteză prea mare de internet dacă nu descarci prea des filme sau jocuri.

Mereu vei avea nevoie de câte ceva

Fie că ești fată sau băiat, mereu vei dori să-ți cumperi ceva nou. Ce-i drept, fetele pot avea o slăbiciune mai mare pentru cumpărături față de băieți, dar important e să-ți cumperi lucrurile cu cap.

De pildă, dacă știi că nu te poți controla și vrei să-ți cumperi cât mai multe lucruri, cel mai bine ar fi să-ți setezi o limită. O anumită sumă alocată lunar pentru a-ți face un moft sau pentru a-ți cumpăra ceva. Restul banilor îi poți pune deoparte pentru a putea să-ți permiți apartamentul mult visat.

Alege înțelept!

Într-adevăr, dacă îți cumperi un apartament nou, va trebui să-l mobilezi complet.  Asta nu înseamnă că atunci când intri în Ikea să cumperi tot ce vezi în cale. Sunt modalități mai ieftine prin care poți obține ceea ce ai nevoie. Sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le ai chiar din prima seară ca de pildă un coș de gunoi. O perdea pentru duș sau stickerele de pereți ar mai putea să aștepte, nu sunt chiar așa esențiale.

Petrece ceva timp în noul tău apartament și obișnuiește-te cu el. Îți place mai mult să stai singur în fața televizorului sau îți place să dai multe petreceri? Dacă ești mai rebel, atunci cu siguranță vei avea nevoie de niște boxe, un minibar și alte mici plăceri. Dar dacă știi că nu ești genul, mai bine îți iei un televizor ultra HD pentru a putea urmări serialele favorite în voie.

Nu uita că mai trebuie și să mănânci!

Mâncarea te poate costa foarte mult, mai ales dacă nu știi cum să-ți gestionezi banii pentru ea. Nimeni nu zice să nu mai ieși în oraș cu prietenii. Poți face asta o dată, de două ori pe săptămână, dar nu în fiecare zi!

Poți mânca foarte bine și cu bani foarte puțini, doar că pentru asta trebuie să-ți acorzi timp pentru a găti. Există foarte multe rețete simple cu tutoriale video, nu trebuie să fii șef bucătar pentru asta!

Ultimul și cel mai important sfat este să-ți faci permanent calcule. Când primești salariul gestionează înțelept banii și decide de la început unde vrei să meargă fiecare sumă. Poți să-ți iei notițe și să scrii pe ce ai cheltuit anumiți bani iar la finalul lunii tragi linie. Astfel, mai poți corecta unele lucruri și schimba alocarea bugetului pentru luna viitoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here