Florile artificiale sunt tot mai apreciate si folosite pentru a realiza decoratiuni si aranjamente florale pentru festivitati de nunta, birouri, case, hoteluri, restaurante, etc. Pe langa faptul ca arata aproape identic cu florile reale, florile artificiale ieftine au avantajul ca rezista in timp, nu necesita ingrijiri speciale si nici nu creeaza alergii.

 

Aranjamentele florale din flori artificiale versus aranjamnete florale din flori naturale

Modul de realizare al aranjamentelor din flori artificiale ieftine difera destul de mult de modul in care se realizeaza aranjamentele din flori naturale. In primul rand, intrumentele pe care le folosim sunt diferite, acest lucru fiind justificat de faptul ca florile artificiale sunt mult mai dure si mai rigide fata de cele naturale. Astfel, pentru a taia coditele si a modela un aranjament floral artificial, va fi mai greu si va dura un pic mai mult. Avantajul, insa, este major – aranjamentul artificial va fi mult mai durabil decat cel natural si nu necesita ulterior ingirjiri speciale!

Singura ingrijire de care au nevoie florile artificiale ieftine pentru a-si mentine frumusetea este curatarea de praf din cand in cand.

 

Instrumentele de care avem nevoie pentru aranjamentele florale artificiale

Pentru a lucra cu florile artificiale ieftine avem nevoie de un taietor de sarma. Acesta este absolut necesar pentru a putea taia coditele florilor la marimea dorita. Insa, daca tulpinile florilor artificiale sunt foarte groase, vom avea nevoie de un instrument pentru taiere laterala.

Pentru a realiza aranjamente din flori artificiale ieftine vom mai avea nevoie de diverse tije de lemn – pe care sa le putem folosi pentru a intari tulpinile care sunt prea scurte sau prea moi.

De asemenea, spuma uscata este esentiala pentru aranjamentele florale artificiale, aceasta fiind suportul in care vom infige coditele florilor. Aceasta spuma permite realizarea aranjamentelor florale echilibrate si faciliteaza foarte mult procesul.

 

Aranjamente florale de nunta din flori artificiale

Pentru a realiza buchete de nunta, aveti nevoie de diverse tipuri de suporturi, speciale pentru acest gen de aranjamente florale. Asigurati-va, insa, ca suportul este special proiectat pentru flori artificiale ieftine.

Unul dintre favoritii suporturilor pentru aranjamente florare artificiale pentru nunta, este cel din material plastic spumat, sau din polistiren. Aceasta spuma alba este ideala pentru a fi plasata in interiorul unui aranjament floral pentru nunta, deoarece nu se descompune ca spuma usoara. Daca vom trage si scoate florile pentru a le repozitiona si a face corectii, polistirenul este mult mai eficient decat spuma uscata, fiind mai rezistent.

 

De ce mai avem nevoie pentru un arajament floral artificial

Daca am ales flori artificiale ieftine pentru a face aranjamente florale, vom avea mare nevoie si de un pistol de lipit cu bastoane din plastic, acesta fiind cel mai bun adeziv. Pentru a consolida aranjamentul, fiecare tija care este introdusa in spuma trebuie fixata cu o picatura de adeziv exact la punctul de conectare dintre codita florii artificiale si spuma suport.

Acest amanunt este extrem de important mai ales in cazul buchetelor pentru nunta unde, uneori, unele flori sunt asezate cu capul in jos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here