Fațada din fibrociment este o versiune modernă de placare a fațadelor, care are opțiuni largi și flexibile de design arhitectural. Selecția mare de structuri și texturi îți permite să implementezi cele mai complexe soluții arhitecturale. Panourile de fațade fibrociment sunt ecologice, de înaltă calitate, cu rezistență ridicată la umiditate, rezistență la îngheț și rezistență la uzură. Acest material este utilizat pentru reconstrucția fațadelor clădirii și pentru construcția de noi fațade.

Tipuri de plăci pentru fațade fibrociment

Plăcile sunt realizate prin amestecarea tehnologică de celuloză, ciment, nisip de silice, diverși aditivi sintetici. După amestecare, compoziția intră în liniile de modelare, care conferă o anumită structură panourilor, urmată de un tratament termic. Folosirea plăcilor de fațadă fibrociment îți permite nu numai să oferi clădirii un aspect elegant, ci și să-i extinzi semnificativ viața. Ecranul din fibră de ciment va menține aspectul structurii create de arhitect, timp de mai mulți ani, spre deosebire de fațada din tencuială, care trebuie reparată la fiecare câțiva ani, ceea ce crește semnificativ costul întreținerii clădirii.

Fațade ventilate din plăci fibrociment – Avantaje

Plăcile de fațadă fibrociment nu numai că oferă o vedere frumoasă și finisată a clădirii, ci și protejează  clădirea împotriva influențelor exterioare, cum ar fi umiditate, lumina soarelui, intemperii. Durata de viață a clădirii în acest fel, poate fi prelungită, ceea ce este deosebit de important pentru investitori. În prezent, fațadele ventilate cu plăci de gresie și plăci metalice sunt deja plictisitoare și nu mai reprezintă un interes pentru arhitecți. Aceste materiale sunt greu de încadrat într-un concept creativ sau modern în arhitectura clădirilor, combinate cu alte materiale. Cumpărătorul, fiind utilizatorul final, solicită opțiuni de varietate și respectarea noilor tendințe în domeniul imobiliar. În această privință, popularitatea crescândă a plăcilor de fațadă ventilată din fibrociment, este dată de originea naturală și de libertatea de design, răspund din ce în ce mai mult noilor cerințe ale arhitecților și dezvoltatorilor pentru materialele de construcție.

 

Tradiția tipică de decorare a fațadelor clădirilor, este deja de domeniul trecutului și își pierde intensiv valoarea pe piață. Acest lucru este de înțeles, deoarece în comparație cu acestea, structurile confecționate din plăci de fibrociment arată elegante, proaspete și neobișnuite în Europa și pot schimba și decora în mod fiabil exteriorul oricărei clădiri, fie că este vorba de o clădire rezidențială cu mai multe etaje, clădire de birouri, centru comercial modern, grădiniță, restaurant la modă sau clinică medicală. Cu cât clădirea este mai frumoasă, cu atât este mai mare costul pe piață. La renovarea fațadei unei clădiri istorice, este important să se păstreze originalitatea și valoarea istorică, dar poate și să inspire o a doua viață clădirii, plină de spiritul modern al vremii.

De ce sunt populare fațadele ventilate cu plăci din fibrociment?

Secretul popularității fațadelor ventilate din plăci de fibrociment este simplu: sunt cerute de foarte mulți arhitecți europeni, datorită capacităților unice și libertății de tăiere, texturii și naturaleții, caracteristicilor tehnice și operaționale ridicate, costuri accesibile și ușurință de instalare. Equitone abordează fiecare proiect separat și individual. Experții firmei sunt gata să facă o prezentare în biroul tău și să îți răspundă la toate întrebările.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here