In ziua de astazi nu mai suntem in siguranta nicaieri, iar numarul mare de infectari cu COVID-19 strans de anul trecut pana in prezent ne demonstreaza acest lucru. Daca pana in martie 2020 stiam in mare parte care sunt inamicii nostri, intr-o perioada scurta de timp toate informatiile noastre despre infectarea cu un anumit virus s-au dovedit a fi mult prea putine. Prin urmare ne-am inarmat cu manusi, masi, dezinfectant si …. multa frica. Caci atunci cand nu iti cunosti inamicul nu stii care este cea mai buna metoda de atac.

Dar, din fericire, mintile luminate au incercat si au si reusit sa creeze un vaccin, au reusit sa creeze si teste care sa ne ajute sa identificam repede persoanele infectate, ne referim aici si la test rapid antigen. Cu toate acestea amenintarea nu a disparut, bam ai mult decat atat a aparut o noua tulpina a virusului SARS-COV-2. Deci pastram in continuare toata masurile de preventie si ne rugam ca totul sa revina la normal cat mai curand.

Cum cele mai recente studiile au aratat ca vectorii de contaminare cu Covid-19 cel mai des intalniti in prezent sunt familia si cercul de apropiati, trebuie sa actionam si mai rapid. De ce se intampla acest lucru? Ei bine, atunci cand ne intalnim cu persoanele apropiate noua tindem sa ne relaxam si sa renuntam la toate masurile menite sa ne protejeze.

 

De ce faci un test rapid antigen?

  1. Afli repede daca esti infectat. Un prim pas in oprirea unei persoane sa raspandeasca virusul este ca acea persoana sa stie ca este purtatoare virusului, chiar daca nu prezinta simptome. Ei bine, testul rapid antigen este capabil sa ofere un raspuns rapid, in mai putin de 10 minute de la testare. Ca sa iti faci o idee ce inseamna acest lucru, trebui sa ai in vedere ca un test PCR iti poate prezenta un raspuns in 24 – 48 de ore de la testare. Prin urmare, in tot acest timp poti infecta alte persoane.
  2. Nu trebuie sa te mai deplasezi la un cabinet medical! Testele rapide cu antigen pot fi efectuate atat de cadrele medicale, cat si de persoanele care nu au o pregatire in acest sens. Prin urmare, daca tu crezi ca esti infectat nu trebuie sa mai mergi la spital, ci poti realiza chiar tu testul acasa.
  3. Poti comanda testul acasa! Cu cat iesi mai putin din casa, cu atat protejezi mai multe persoane. Testul poate fi comandat si de pe medplaza.ro.
  4. Este mai ieftin! Pretul unui test rapid antigen este considerabil mai ieftin decat un alt test. Spre exemplu la rogasesti un kit cu 5 teste la doar 145 lei.
  5. Ofera rezultate corecte! Unele teste cu antigen au o sensibilitate: 96,17 %, o specificitate: >99,9%; si o acuratete: 98,79%. Nu e rau, nu-I asa?
  6. Pot detecta infectia cu virusul SARS-COV-2 inca din faza acuta a bolii.
  7. Pot indica infectia si la persoane asimptomatice, in cazul in care infectia este active;

Vrei sa afli mai multe despre aceste teste? Citeste si: Ce trebuie sa stii cand cumperi un test rapid antigen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here