Butelia de egalizare a presiunii apei este utilizată într-un sistem de încălzire centralizată pentru a reduce presiunea apei de rețea și pentru a reda presiunea necesară în sistemul intern. Poți alege această  butelie egalizare pentru centrala ta din magazinul online shop-einstal.ro. În majoritatea cazurilor, presiunea din rețeaua de apă este prea mare și fluctuează frecvent, ceea ce poate cauza defecțiunile sistemului intern al centralei termice.

Dispozitivul performant furnizează apa la presiunea normală și este realizat din inox. O butelie egalizare (http://www.satumareonline.ro/cp/65/30446/Prelungeste-viata-centralei-termice-cu-o-butelie-de-egalizare) se potrivește cel mai bine nevoilor centralei termice. Dispozitivul din oțel inoxidabil de înaltă calitate garantează încălzirea ieftină și puternică a casei tale. Cu acest produs, aduci debitul de apă al sistemului de încălzire într-un schimb de căldură eficient. Butelia egalizare este un dispozitiv care exclude efectul pompelor consumatoare de căldură asupra pompelor centralei și invers.

Eficiență ridicată

Butelia egalizare permite centralei termice în condensare să funcționeze corect, cu o eficiență ridicată, ajutând-o să atingă puterea maximă și de asemenea, îi oferă o durată de viață lungă. Funcțiile suplimentare ale dispozitivului sunt de a regla diferența de presiune dintre intrare și ieșire. Sistemul de încălzire trebuie să fie închis, fără acces liber la aerul atmosferic al lichidului de răcire. Acest dispozitiv este utilizat în centralele termice cu o putere de până la 45 kw. Oferă echilibrarea debitului de apă.

Mai exact, este un tampon de temperatură și hidraulic care asigură corelația corectă a debitului de lichid de răcire și a condițiilor de temperatură. Dispozitivul este utilizat pentru separarea hidraulică a circuitelor de încălzire. Multe sisteme de încălzire din gospodăriile private prezintă dezechilibre. Butelia egalizare permite separarea circuitului unității de încălzire și a circuitului secundar de încălzire. Acest lucru îmbunătățește calitatea și fiabilitatea sistemului.

Caracteristicile dispozitivului

Atunci când alegi o butelie egalizare, trebuie să studiezi cu atenție principiul de funcționare, scopul, și de asemenea, să afli care sunt avantajele dispozitivului. Acestea sunt:

  • asigură că sunt îndeplinite specificațiile tehnice;
  • dispozitivul menține temperatura și echilibrul hidraulic;
  • conexiunea paralelă asigură pierderi minime de energie termică, productivitate și presiune;
  • protejează centrala de șocuri termice și uniformizează circulația în circuite;
  • economisește combustibil și electricitate;
  • se menține un volum constant de apă;
  • reduce rezistența hidraulică.

Separatorul hidraulic este un vas cilindric vertical realizat din inox cu diametru mare și dopuri speciale la capete și pe corp. Dimensiunile structurii depind de lungimea și volumul circuitelor, precum și de putere. Carcasa metalică este instalată pe stâlpi de susținere, iar produsele de dimensiuni mici sunt atașate pe suporturi. Conectarea la conducta de încălzire se face cu filete și flanșe. Oțelul inoxidabil este un material care nu corodează, fiind unul dintre cele mai bune material pentru instalațiile termice.

Supapa de expansiune termostatică oferă un gradient de temperatură pentru circuitele secundare. Îndepărtarea oxigenului din lichidul de răcire, reduce riscul de eroziune a suprafețelor interioare ale echipamentului. Îndepărtarea particulelor în exces crește durata de viață a rotorului. Există partiții perforate în interiorul dispozitivului, care împart volumul intern în jumătate. Acest lucru nu creează rezistență suplimentară.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here