Șorțul de bucătărie joacă un rol foarte important în bucătărie, indiferent dacă ești bucătar sau pasionat de gătit. Te protejează împotriva arsurilor cu lichide fierbinți și murdărie. Există o mulțime de modele pe piață astăzi, dar cum ar trebui să arate un șorț profesional?  Ce material va fi cel mai bun? Îmbrăcămintea de catering este concepută pentru a proteja împotriva tuturor factorilor care provoacă o amenințare reală, pe care am menționat-o deja. Șorțurile de bucătărie din bumbac 100% vor funcționa bine acasă, în timp ce într-o bucătărie de restaurant sunt mai des recomandate cele din piele sau material tehnic și bumbac. Șorțurile din bumbac sau alte material tehnice trebuie spălate în fiecare zi și la temperaturi ridicate, pentru a scăpa de toată murdăria și petele de grăsime încăpățânate. În plus, se vor deforma, iar durata lor de viață va fi foarte scurtă. De asemenea, un șorț din bumbac nu va proteja la fel de bine ca un șorț bucătar, din piele.

Confortul și siguranța sunt cele mai importante

Șorțul din piele costumizat este soluția cea mai bună, deoarece este impermeabil, potrivit pentru bucătărie și poate avea multe funcții utile. Perfect pentru aproape toate condițiile, deoarece compoziția lor este 100% piele naturală, ceea ce înseamnă că nu se teme de stropii de apă sau de ulei și grăsime. De asemenea, un astfel de material nu se deformează și nu trebuie spălat, ci doar curățat.  Manopera solidă este rezistentă la factori externi, abraziuni si daune mecanice. De asemenea, va funcționa bine, de exemplu, cu detergenții de spălat vase sau cu locuri în care ai contact constant cu apa.

Croiala șorțului cea mai confortabilă

Șorțurile prinse pe gât și în talie  sunt cele mai bune. Această soluție este universală și convenabilă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Baretele lungi din talie le permit să fie mărimi universale, astfel încât să poată fi purtate atât de persoane slabe, cât și de persoane mai pline. De asemenea, dacă legi cordonul de două ori în talie, poți agăța un prosopul de bucătărie pentru a te șterge pe mâinile în orice moment. Fiecare bucătar va aprecia acest lucru. Un buzunar convenabil în partea din față este, de asemenea, o soluție practică.

Ce culoare poate îmbunătăți starea de spirit?

Poți alege șorțuri personalizate negre care arată întotdeauna elegant sau o nuanță maro mai veselă și de ce nu combinații de culori. Există multe opțiuni, depinde dacă bucătăria restaurantului este deschisă și trebuie să se potrivească standard cu interiorul. Ofertele la șorțuri din piele includ și posibilitatea aplicării unei broderii cu logo. Un astfel de brevet permite un accent subtil pe numele restaurantului. Dacă vei alege un șorț profesional de bucătărie din piele, te vei bucura de confortul pregătirii preparatelor delicioase și sofisticate. Sarcina principală a șorțului de lucru este protejarea corpului angajatului împotriva factorilor externi. În funcție de munca efectuată, caracteristicile individuale ale șorțului pot diferi ușor unele de altele.

Șorțuri din piele unisex

Șorțurile pentru bucătari, din piele, pot fi utilizate și de barberi, ospătari, barista etc. Aceste șorțuri din piele nu sunt diferite față de cele pentru angajații care desfășoară activități în bucătărie. Ținuta bucătarului și a asistenților săi trebuie să fie rezistentă la mulți factori, care sunt adesea deosebit de periculoși. Fiecare articol de îmbrăcăminte gastronomică trebuie să fie realizat din material de înaltă calitate, deoarece contactul constant cu alimentele înseamnă spălare frecventă.

Designul nu își poate pierde forma și intensitatea culorii. O caracteristică extrem de importantă este și rezistența la pete și murdărie. Materialul utilizat pentru a coase șorțul chelnerului, trebuie să fie rezistent la temperaturi ridicate. Multe activități desfășurate în bucătărie – gătit, coacere, prăjire – sunt asociate cu posibilitatea contactului cu apă clocotită sau grăsime fierbinte. Șorțul personalizat din piele este cea mai exterioară protecție a personalului din bucătărie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here